Skip links

Sivustolle on koottu tietoa eri Euroopan maiden romaniväestöistä ja romanipolitiikoista. 

Suomen Romaniyhdistys toteutti vuonna 2022 romanipoliittisen tiedotushankkeen kootakseen yhteen suomenkielistä perustietoa Euroopan unionista, Euroopan romaniväestöstäs ja eurooppalaisesta romanipolitiikasta. Euroopan Unionissa romanien oikeudet on otettu tosissaan. Kaikki jäsenvaltiot ovat sitoutuneet kymmenen vuoden puiteohjelmalla vahvistamaan romanien tasa-arvoa, osallisuutta ja osallistumista. Jotta romanipolitiikka olisi uskottavaa ja tuottaisi tuloksia, romaniväestön olisi kuitenkin itse osallistuttava heitä koskevaan poliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon. Toivomme, että nämä sivut antavat perustietoja, joiden pohjalta osalistua romnipoliittiseen keskusteluun Suomessa ja Euroopassa.  

Euroopan romaniväestö -nimisellä alasivulla on tietoaa Euroopan unionista, perustietoa Euroopan romaniväestöstä sekä eurooppalaisesta romanipolitiikasta. Maakohtaisille alasivuille on koottu tietoa kahdeksasta EU-maasta (Suomi, Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua, Saksa, Romania, Bulgaria), niiden romaniväestöstä, romanipolitiikasta. Lisäksi on haastateltu paikallisia kansalaisjärjestöjen edustajia  romanipolitiikan toimeenpanosta. 

Eurooppatiedotushankkeen jälkeen sivustolle on lisätty tietoja myös muiden kuin EU-maiden romaniväestöstä ja -politiikasta.

Hanketta on tuettu Eurooppa-tiedottamisen valtionavuista. 

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme käyttökokemusta ja tarjotaksemme sinulle kiinnostavaa sisältöä. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.