Skip links

Valikko

Suomen Romaniyhdistys lyhyesti

Suomen Romaniyhdistys edistää romaniväestön yhdenvertaisuutta, lisää romanien omia vaikutusmahdollisuuksia ja osallistaa heitä yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Yhdistys on romanien oma asiantuntijaorganisaatio, jonka toimintaan kuuluvat kulttuurisen moninaisuuden edistäminen ja syrjinnän ehkäiseminen, romaninuorten yhteiskunnallisen osallisuuden ja kansainvälisyyden vahvistaminen, romanivanhusten asumisen tukeminen kotona ja laitoksissa, romaninaisten terveyslukutaidon vahvistaminen sekä romanikulttuurin ja -kielen edistäminen. Toiminta on hankkeistettu ja sitä rahoittavat mm. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), Euroopan unionin vaihto-opiskelijaohjelma Erasmus+ ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Yhdistys tarjoaa neuvontapalveluita sekä romaneille että viranomaisille. Neuvomme ja opastamme asunto-, sosiaali-, eläke-, koulu- ja romanikulttuuriasioissa. Järjestämme neuvotteluja viranomaisten ja perheiden välillä, välitämme luennoitsijoita sekä materiaalia ja tietoa romanikulttuurista. Julkaisemme romanikielistä materiaalia. Toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta, kaikille avointa ja maksutonta.

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme käyttökokemusta ja tarjotaksemme sinulle kiinnostavaa sisältöä. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.