Skip links

Suomen Romaniyhdistys seurasi Suomen romanipoliittisen ohjelman toimeenpanoa vuosien 2017-2020 pilottihankkeessa.

Maaseurantaraportti 2017-2020

Seuranta oli osa yleiseurooppalaista pilottihanketta, jonka alkuperäinen nimi oli ’Capacity building for Roma civil society and strengthening its involvement in the monitoring of National Roma Integration Strategies’. Hankkeesta käytettiin lyhennettä RCM (Roma Civil Monitor) -pilottihanke.

Pilotoinnin toteutti noin 90 kansalaisjärjestöä ja asiantuntijaa yhteensä 27 Euroopan maasta. Kaikissa maissa laadittiin kolme seurantaraporttia, joista ensimmäinen käsitteli kansallisten romanipolitiikkojen toimeenpanon tärkeimpiä rakenteellisia edellytyksiä: syrjinnän ja mustalaisvastaisuuden torjuntaa, hallintoa ja yleistä poliittista kehystä (mukaan lukien romanien osallistuminen, koordinointirakenteet, Euroopan rakenne- ja investointirahastojen käyttö), syrjintää ja mustalaisvastaisuuden torjuntaa. Toinen raportti käsitteli romanien kannalta keskeisimpiä toimintalinjoja, jotka olivat koulutus, työllisyys, terveydenhuolto ja asuminen. Kolmas raportti pureutui niihin ongelmiin, jotka estävät romanien osallisuuden ja joihin EU:n jäsenvaltiot eivät ole puuttuneet riittävästi. Yhdessä raportit muodostivat ainutlaatuisen aineiston eurooppalaisesta romanipolitiikasta ja sen toimeenpanon vaikutuksista.

Pilottihankkeen tiedot löytyvät sivulta https://cps.ceu.edu/roma-civil-monitor
Kaikkien osallistujamaiden raportit löytyvät sivulta https://cps.ceu.edu/roma-civil-monitor-reports

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme käyttökokemusta ja tarjotaksemme sinulle kiinnostavaa sisältöä. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.